Direktlänk till inlägg 20 mars 2013

Miljöläxa Robin

Miljöförstörning

 För mig innebär miljöförstörning att människorna förstör naturen med till exempel, industrier och annat kopplat till det. Industrierna släpper ut giftiga gaser som både skadar djurlivet och gör ozonlagret tunnare, och mer värme kommer ner på jorden. Det skadar alla människor också. Jag tycker att vi människor gör fel, vi har blivit alltför giriga, alla vill till exempel ha nya telefoner. Även om den gamla faktiskt funkar. Om det fortsätter såhär så kommer vi att få det tufft.

Hur naturen påverkas

Naturen påverkas på flera sätt pågrund av det här, bilar släpper ut farliga gaser och det blandas med regnet. När det har blandats så fräter regnet på till exempel träd. All olja som släpps ut i haven gör fiskarna blir sjuka, och tänk på alla djur som äter fiskarna, de blir faktiskt också sjuka. Tänk  såhär istället, alla människor har hus, djuren också (naturen), men vi tar det ifrån dem!

Jag tror inte vi skulle bli så glada om någon bara kom och tog våra hem ifrån oss!

Lite kort om vad jag tycker

Jag tycker inte att det på något sätt skulle vara nödvändigt med naturförstörning , vår natur blir ju bara förstörd och djuren blir sjuka och dör.  Vi måste försöka göra något åt det här!

Gör människorna fel?

 Ja, människorna gör verkligen fel några (absolut inte alla) bryr sig verkligen inte, de struntar fullständigt i det här och skärper sig inte. Det är fel, jag tycker att alla borde bry sig eftersom att det här orsakar fler naturkatastrofer, flera människor kan dö då, man kan nästan säga att vi försätter oss i fara pågrund av vår egen girighet.  

 Hur kommer jorden vara om 100 år?

Jag är inte riktigt säker på hur jorden kommer vara som om hundra år, mycket kan hända under så förfärligt kort tid. Om vi fortsätter som vi gör så tror jag att djuren kommer att få det tufft, vi också pågrund av alla naturkatastrofer som vi orsakar. Och tänk om alla djur dör då? Vems fel skulle det vara?!

Jo vårat!

Det finns saker vi kan göra för att hindra detta!

  1. Köp inte ny telefon bara för att du inte GILLAR din gamla, så länge som den gamla funkar,

          behåll den gamla!

     2.  Köp inte onödiga elektronikprylar som du vet att du inte behöver! Och, släng inte saker som du vet kan skada naturen i naturen!

Om man skulle följa det som står så skulle det bidra till att naturen KAN skonas…

/Robin

 
 
Ingen bild

P.H.

20 mars 2013 20:34

Ja, Robin det har du rätt i, vi har faktiskt ingen annan att skylla på angående naturförstöring. Det är vårt ansvar att ta hand om naturen. Bra skrivet :)

 
Ingen bild

Arne

20 mars 2013 21:15

Bra skrivet Robin

 
Ingen bild

Cicci

21 mars 2013 18:06

Vilket jättebra inlägg! Man kan nog inte vara mer stolt som lärare på Lagga! Ni skriver så fantasktiskt bra texter i den här bloggen och visar att ni tar ansvar och vill se en förändring! Ni är bäst!

Kram från fröken Cicci

 
Ingen bild

Lindsan

22 mars 2013 15:27

Robin, du är en väldigt smart kille! Bra inlägg :)

 
Ingen bild

Mimmi

23 mars 2013 13:42

Tack Robin för att du delar med dig av dina kunskaper! Du har verkligen rätt i det du skriver. Din text har redan påverkat människor, bra jobbat!! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Yo!


Eftersom att alla har varit så dåliga på att skriva här, tänkte jag skriva lite! På senaste tiden har min familj återvunnit pet-flaskor och jag är väldigt noga med att rycka ut kontakter som sitter i och inte behövs! Valde ekologiska äpplen när j...

ekologiskt: Först om ekologisk mat: köp ekologiskt kaffe  om det inte är ekologiskt så  har det ett  farligt bekämpningsmedel som förbjudits i EU,bananer och vindruvor två saker som är  hårt besprutade se till att hitta ekologiska för i t.e.x i...

Hej! Vad vi äter påverkar även naturen. Äter vi ekologiskt är det bättre för naturen. Vi behöver få i oss b.la kolhydrater,protein, vitaminer och fett! Vi behöver få i oss vitaminer varje dag (rekommenderat 500 g) och genom frukt och grönsake...

Har ni sett några vårtecken än så länge? Själv har jag bara hört fåglar kvittra, sett lite mindre snö, och fått syn på 2-3 små blommor. Men det kanske räknas som mycket? Lämna en kommentar av vad ni har sett vet ja! ...

Vad innebär miljöförstöring? Miljö förstöring innebär mycket. Alla fabriker och företag som släpper ut farliga och giftiga gaser i världen och på den planet vi lever på kanske de flesta tänker på. De länder som har fabriker gömmer det riktiga arbet...

Presentation

Hej! Vi är klasserna 5&6 och vi ska blogga om miljön. Vi kommer att skriva tips och saker du kan göra för att hjälpa miljön. Vi är 25 st och vi kommer att blogga så ofta vi kan.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

känner du till WWF och vet du vad det står för?
 Ja
 kan hört någon nämna den, men vet ej vad det står för
 nej

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Skriv vad du tycker här!


Ovido - Quiz & Flashcards