Direktlänk till inlägg 24 mars 2013

Miljöförstörning-Maja

Vad innebär miljöförstörning?


Det innebär att människor använder saker och skräpar ner, släpper ut i luften och i vattnet så att miljön påverkas negativt. Vi kastar skräp som innehåller farliga ämnen. Vi kör bil och tusentals människor kör bil, transporterar saker med lastbil och släpper ut avgaser i luften som påverkar vårt ozonskikt.Vi släpper ut avloppsvatten från industrier, bostäder, och mycket innehåller farliga ämnen och ämnen som gör att vårt vatten inte mår bra.Vi fäller ner för mycket träd så att djuren inte har någon skog.


Hur påverkas naturen?

Träden dör, de får sjukdomar som gör att de dör för att det finns så mycket gifter i luften. Fiskarna i havet får sjukdomar, vissa dör eller får annolunda sätt att växa. Vissa sorters fiskar dör ut. För att det blir varmare i vissa delar av havet.

Djuren i skogen får sjukdomar eller flyttar till andra delar av landet. Vissa sorters djur överlever inte.

Man kan se på vissa träd att de får bruna grenar och bruna barr för att det finns så mycket gifter i vår luft. Ozonskiktet blir tunnare så vi människor kan bli sjuka av för mycket och för stark sol.


Är miljöförstöring nödvändigt.

Helst inte, men vi verkar inte ha förstått hur miljön påverkas av allt vi gör. Förr hade man häst och vagn, inga industrier som tillverkade så inget släpptes ut. Men nu lever vi i en värld som är full av teknik och andra saker , så lite kommer vi nog alltid och ha. Men nu verkar alla tänka mera på miljön, man sorterar sopor och annat. hjälps vi alla åt så kan det bli bättre.


Gör människor rätt eller fel.

Många människor gör rätt och många fel, men jag tror att fler och fler börjar bli miljömedvetna, Och hjälps vi alla åt kan världen bli bättre.


Hur tror du jorden ser ut om hundra år

Jorden ser ren ut, vi har tagit bort alla farliga gifter och ämnen. Alla har enats om att hjälpa till. Ingen släpper ut farliga och giftiga saker. Världen jobbar tillsammans för ett bättre liv på jorden.



Ge minst tre exempel på hur vi kan förbättra miljön

Källsortera sopor

Använd miljövänligt material i kläder, papper

samåk, eller åk buss så man minskar resandet

Duscha kortare så sparar man vatten.

Köp miljömärkta produkter och varor

Kompostera


Vad ska du själv göra för miljön ?

Duscha kortare. släcka lampor när det inte behövs. Dra ur laddare det drar el. panta flaskor och burkar. sortera soporna. inte slänga skräp i naturen.









 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Yo!


Eftersom att alla har varit så dåliga på att skriva här, tänkte jag skriva lite! På senaste tiden har min familj återvunnit pet-flaskor och jag är väldigt noga med att rycka ut kontakter som sitter i och inte behövs! Valde ekologiska äpplen när j...

ekologiskt: Först om ekologisk mat: köp ekologiskt kaffe  om det inte är ekologiskt så  har det ett  farligt bekämpningsmedel som förbjudits i EU,bananer och vindruvor två saker som är  hårt besprutade se till att hitta ekologiska för i t.e.x i...

Hej! Vad vi äter påverkar även naturen. Äter vi ekologiskt är det bättre för naturen. Vi behöver få i oss b.la kolhydrater,protein, vitaminer och fett! Vi behöver få i oss vitaminer varje dag (rekommenderat 500 g) och genom frukt och grönsake...

Har ni sett några vårtecken än så länge? Själv har jag bara hört fåglar kvittra, sett lite mindre snö, och fått syn på 2-3 små blommor. Men det kanske räknas som mycket? Lämna en kommentar av vad ni har sett vet ja! ...

Vad innebär miljöförstöring? Miljö förstöring innebär mycket. Alla fabriker och företag som släpper ut farliga och giftiga gaser i världen och på den planet vi lever på kanske de flesta tänker på. De länder som har fabriker gömmer det riktiga arbet...

Presentation

Hej! Vi är klasserna 5&6 och vi ska blogga om miljön. Vi kommer att skriva tips och saker du kan göra för att hjälpa miljön. Vi är 25 st och vi kommer att blogga så ofta vi kan.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

känner du till WWF och vet du vad det står för?
 Ja
 kan hört någon nämna den, men vet ej vad det står för
 nej

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Skriv vad du tycker här!


Ovido - Quiz & Flashcards